Folders
galeriealbronda

Wat heeft u kunnen zien de afgelopen jaren.

Kunstenaars als Mic Sterk, Judith Jansen, Mieke Raatjes, Kim ten Oever en Dominique Rubio met zeer uiteenlopende kunstvormen die toch ook wel weer met elkaar overeen kwamen.
Het thema "ontluikend leven" paste zowel bij het begin van hun carière als ook bij de kunst. Prachtige objecten en schilderijen en tekeningen.

Er zijn ieder jaar 3 exposities en in 2008 zijn onderstaande exposities geweest

DE WERELD VAN DE DIEREN.
Het is een bonte verzameling van de dieren om ons heen. De ene kunstenaar ziet de schoonheid van het wezen en probeert zo realistisch mogelijk dit weer te geven, terwijl de ander zoekt naar de expressie, de liefde of de emotie en probeert die factoren in het beeld te vatten. Een ieder doet dat natuurlijk op zijn eigen manier en Galerie Albronda is altijd op zoek om deze verschillen in één expositie te vangen en was daar ook nu weer in geslaagd. Wat en wie er te zien waren van 6 september t/m 30 november 2008...


Sonja Reus
Zij maakt prachtige schilderijen en ilustraties waarbij heel vaak de dieren een prominente plek in nemen. Dan vooral ook onze gevleugelde vrienden de vogels. In soorten en maten kom je ze tegen in haar werk. Niet natuurgetrouw, maar met enkele lijnen, zachte kleurstellingen, soms grappig, lief, aanhankelijk, eigenwijs maar altijd aanwezig.


Marja Smit uit Tjuchem is een veelzijdig kunstenares die schildert, tekent maar ook beelden maakt van haar grote passie Het Paard. Zij probeert, meer nog dan wat zichbaar, is te verbeelden, zowel op doek als ook in het ruimtelijk werk. Haar is werk is zoals het paard is. Vol passie, vurig en temperamentvol.
Op deze expositie waren van haar beelden, schilderijen en pastels en tegeltableaus te bewonderen.


Erlinde Ufkes Stephanus woont en werkt in Oostwold. Een gebied waar ruimte en het grootse weidse landschap van de provincie Groniingen zichtbaar is. Dit weidse landschap is niet zichtbaar in haar werk. Toch is het zichtbaar in het beeld van de dieren die ze schildert. De liefde en het respect is wat ze zeker laat zien. Het beeld verrast, lijkt nonchalant, maar is trefzeker en prachtig geschilderd.


Jaap Fijma uit Zuidlaren probeert met een enkele lijn, een duidelijke contour afgewisseld met de zachte sfeer van aquarelverf, weet ook hij te ontroeren. Mooi, zacht, ja bijna liefdevol zijn de kippen neergezet. Rustig pikende kippen, een rustig grazende koe, kijkend naar dit mooie plaatje kun je niet anders dan onthaasten.

Op 30 november van 15.00 uur tot 17.00 uur was de afsluiting van deze tentoonstelling wat we op een bijzondere manier hebben gedaan. De heer Jaap Fijma, schilder maar ook muzikant, ging samen met collega muzikant Ronald Schoonveld optreden in Galerie Albronda. De toegang was gratis en voor de koffie of thee werd een vrijwillige bijdrage gevraagd. Het is zeer zeker een prachtige middag geworden .

BACK TO TOWN.
De 2de expositie van 2008 was een beetje terug komen naar huis en dorp.
“Back to Town” was een bijzondere expositie van 31 mei t/m 31 augustus. De reden voor dit thema had te maken met het feit dat Wiecher Blaauw en Jittie Wildeman even "terugkwamen". Beide komen van oorsprong uit deze gemeente. De "Town" staat in deze voor de dorps- en stadsgezichten die er in deze expositie te zien waren.


Wiecher Blaauw uit Emmen, oorspronkelijk afkomstig uit Siddeburen liet op een heel eigen wijze aspecten zien van zijn geboorteplaats, maar ook van Hellum. Een prachtig kleurrijk lijnenspel die verwondert maar vooral boeit.


Jittie Wildeman komt oorspronkelijk uit Schildwolde. Zij maakt op klein formaat tekeningen van de wereld om haar heen. Gebouwen, landschappen, molens en kerken. Tijdens deze expositie waren zowel etsen als tekeningen te zien van o.a. de Fraeylemaborg en de Juffertoren. Ze is een veelzijdig kunstenaar, die naast tekeningen en etsen ook lichtobjecten maakt.


Als keramiste was deze keer Mieke Hansen uit Meedhuizen uitgenodigd om haar werk te laten zien. Zij laat zich inspireren wat er zichtbaar is in de wereld om ons heen, niet in een vorm die wij herkennen, maar daarom des te meer om bij stil te staan.

De eerste expositie van 2008 had als thema WOMANS ART.

“Woman’s art” was van 1 maart t/m 25 mei te zien en liet zien dat kunst vrouwen inspireert en vrouwen een bron van inspiratie zijn in de kunst. Vroeger, maar ook in het heden. De bezoeker werd uitgenodigd om te genieten van wat Els Brouwer en Joke Schepers uit Groningen, Hanneke Paumen uit Eindhoven en Maria Oltshoorn uit Noordbroek ons hebben willen laten zien. Ze hebben het talent om emotie en hun werkelijkheid te vertalen in schilderijen, beelden, sieraden en hoeden.
Onder het kopje agenda ziet u de foto's van deze expositie.Kunstkamer
Naast de galerieruimte was er in de Kunstkamer kunst te zien wat uitstekend aansluit bij mensen die op zoek waren naar een betaalbaar maar bijzonder kunstcadeau. Veelzijdig aanbod van meerdere kunstenaars uit binnen en buitenland.Cursussen
Zelf leren tekenen en schilderen onder deskundige leiding? Dat kan in een groep van max. 10 personen. De docent gaat in op de wensen van de individu. De wensen zijn immers niet allemaal gelijk. De één wil vooral iets over kleuren leren, de ander is op zoek naar zijn of haar creativiteit en weer een ander wil gewoon heerlijk ontspannend bezig zijn. Het leert je in ieder geval anders kijken naar kunst maar ook naar je omgeving. Ontdekken wat je kunt, wat en hoe jij de werkelijkheid vertaalt in jouw beeld.
Bij voldoende aanmeldingen kan de najaarscursus weer starten in oktober.


Workshops
Creatief bezig zijn is een heerlijke manier van ontspanning. Lukt het niet in de vorm van een cursus, dan is een workshop ook altijd leuk. Zou je willen schilderen? Op papier, linnen of zijde? Of lijkt schilderen op porselein je nog leuker of ga je liever je eigen sierraad maken? Geef het aan ons door en wij proberen het te regelen.

[img]../media/img/upload/kerstmarkt 2008 linkerhoek.jpg[/img]
De Kerstmarkt in Kunstsfeer, hebben we voor de 5de en laatste keer georganiseerd op 12, 13 en 14 december 2008.
Een "Witte Kerst". in en rond de galerie. Weer veel leuke reacties waardoor we met tevredenheid terug kunnen kijken op dit evenement.
Wilt u meer informatie?
Tel. 0598-432490/06-20362838
www.galeriealbronda.nl
e-mail: geahuizing@galeriealbronda.nl